Clinica EndoPlus
Prof. Emerit Dr. Ioan COMAN
   

Ecografie

𝐃𝐨𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐢𝐜𝐮 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚

Radiologia și imagistica în scop diagnostic sunt două domenii medicale care se ocupă de utilizarea imaginilor medicale pentru a diagnostica și a monitoriza afecțiunile și bolile pacienților.

Radiologia utilizează radiații ionizante, cum ar fi razele X, pentru a crea imagini ale structurilor interne ale corpului uman. Aceste imagini permit medicilor să observe și să analizeze organele, oasele și țesuturile, în căutarea efectelor bolilor sau leziunilor.

Imagistica medicală utilizează tehnologii non-invazive, cum ar fi rezonanța magnetică (RMN), tomografia computerizată (CT), imagistica prin ultrasunete (echografie) sau imagistica moleculară, pentru a obține imagini detaliate ale structurilor anatomice și funcționale ale corpului uman.

Aceste imagini furnizează informații vitale medicului pentru diagnosticarea și monitorizarea diferitelor boli și tulburări, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, afecțiunile neurologice și bolile musculo-scheletale.

Radiologia și imagistica în scop de diagnostic sunt esențiale în practica medicală modernă, oferind medicilor informații precise și non-invazive pentru a ghida tratamentul și a îmbunătăți prognosticul pacienților.

Va puteti programa la serviciile de imagistica si ecografie oferite de catre Doctorul Nicu Bogdan, medic primar imagistica medicala si radiologie, in cadrul clinicii EndoPlus.

Printre serviciile oferite se numara:

Dr Bogdan Nicu urologie

Dr. Nicu Bogdan

Ecografie abdominala – aceasta tehnica neinvaziva permite vizualizarea organelor abdominale, precum ficatul, vezica biliara, rinichii, splina, pancreasul, arterele si venele abdominale.

Ecografie transrectala – aceasta examinare se efectueaza prin introducerea unei sonde ecografice in rect si permite evaluarea glandei prostatei si a altor structuri din zona pelvina.

Ecografie endovaginala – aceasta tehnica este utilizata pentru vizualizarea organelor pelvine la femei, precum ovarele, uterul si colul uterin.

Imagistica de parti moi – aceasta tehnica de imagistica permite vizualizarea tesuturilor moi, inclusiv muschii, grasimea si organele de aceasta natura.

Biopsii prostatice – aceasta procedura se realizeaza sub ghidaj ecografic, cognitiv fusion si consta in obtinerea de mostre de tesut din prostata pentru diagnosticul sau evaluarea afectiunilor prostatice.

In plus, 𝐃𝐨𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐢𝐜𝐮 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 ofera si serviciul de second opinion pentru CT si RMN efectuate in alte spitale. Aceasta inseamna ca puteti solicita opinia doctorului cu privire la interpretarea rezultatelor obtinute in aceste investigatii, astfel incat sa beneficiati de o a doua parere de specialitate.

Pentru a beneficia de aceste servicii, puteti programa o consultatie la clinica EndoPlus la nr de tel : 0799 724 224 (mesaj whatsapp) sau 0364 105 543